Acrobatics Contemporary - Paul van Huizen

Heb je affiniteit met dans? Wil je leren dans te combineren met solo acrobatiek? Dan is deze cursus iets voor jou! De cursus is een reeks van 8 lessen en start op dinsdag 9 januari, 17.30u-19.00u. Kosten zijn € 80,- voor de hele cursus. 

De cursus wordt gegeven door Paul van Huizen. Paul danst al sinds dat hij jong is en heeft altijd een voorliefde gehad voor het leren van trucs. Naast dans is hij fanatiek in de sport Tricking waarin acrobatische elementen zoals radslagen, salto’s en schroeven tot het uiterste worden gepusht. Zijn doel is nu om solo acrobatiek meer te integreren in de danswereld, omdat deze combinatie voor een hele vrije en indrukwekkende discipline zorgt.

Over de cursus

In deze lessen worden basistechnieken vanuit Jazz- en Moderne dans gebruikt met invloeden vanuit verschillende urban stijlen om een natuurlijke vorm van bewegen te creëren. De dans wordt aangevuld door solo acrobatiek. Waar we starten met het leren van handstanden en radslagen, kan dit uiteindelijk opbouwen tot meer sprongelementen in de richting van salto’s. De acrobatiek wordt continu aangepast op het niveau van de leerlingen, zodat je nooit iets hoeft te doen waar je nog niet klaar voor bent.

Voor de lessen wordt er verwacht dat je al enige ervaring hebt met dans. Je hoeft geen sterdanser te zijn, zolang je enigszins comfortabel bent met het oppikken van een choreografie. Enige ervaring met acrobatiek is handig, maar zeker niet vereist!

Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar Paul