Contact Imrovisatie - foto Laura Becker

Nieuw: Contact Improvisatie workshops & jam

Vanaf maart worden op vrijdagavond regelmatig contact-improvisatie danssessies georganiseerd in de Vasim Circus Space. Op 10 maart is de eerste sessie, geleid door dansdocente Nikki Rasing.

Kom langs voor een avond vol dans en contact! We beginnen met een workshop van een uur door een gastdocent, waarin je wordt meegenomen in de basis van contactimprovisatie. Het is een hele fijne manier om te landen in je lichaam, in de ruimte en met de anderen om je heen. Daarna is er een jam: een vrije ruimte om te dansen en te ontdekken.

De jams vinden elke twee tot drie weken plaats in de Vasim Circus Space. Elke avond is er een andere docent.

Data & docent:
10 maart: Nikki Rasing | Thema: gewicht en weerstand
24 maart: Nikki Rasing en Paulina als DJ
14 april: Jo-An Westerveld

Tijd:
19:30 deuren open
20:00 – 21:00 intro/workshop
21:00 – 22:30 jam/dancing

Tickets kosten €13,- of €11,- voor mensen die minder te besteden hebben. De tickets kunnen ook aan de deur gekocht worden. Tickets >>

Bekijk ook het Facebook-event >> voor alle updates.

Wat is contactimprovisatie?
Contactimprovisatie is een open, geïmproviseerde dans met 2 of meer lichamen, met fysiek contact als belangrijkste manier van communicatie. De dans omvat rollen, vallen, ondersteboven zijn, het volgen van een fysiek contactpunt en het geven van gewicht aan een partner. Danspartners bewegen vaak in en uit fysiek contact, flowen samen, en improviseren terwijl ze elkaars bewegingen wederzijds ondersteunen en volgen. Soms wild en atletisch, soms rustig en meditatief. Het is een vorm van dans die toegankelijk is voor alle lichamen en onderzoekende geesten.