Begonnerscursus partner acrobatiek

Voor mensen die al wel begonnen zijn met de acrobatiek, maar nog niet gevorderd mogen heten. Acrobatiek is een moeilijke discipline, waar je weliswaar al snel wat leuke dingen kunt doen, maar die alleen met de nodige vasthoudendheid en training tot grotere hoogte kan komen. In deze cursus gaan we deels met eerder geoefende technieken en deels met nieuwe kunsten zowel in de breedte als in de diepte stappen maken. Voorop blijft staan dat je het leuk is om je met anderen fysiek te ontwikkelen, of je het nu doet omdat je optredentjes wil voorbereiden of gewoon omdat je geniet van het spel van afstemming, vertrouwen en lol samen.

Heb je een half jaar in de Vasim de beginnerslessen meegedaan, of elders op regelmatige basis geoefend, dan kun je je melden voor deelname.

Heb je wel al iets gedaan, maar niet met enige opbouw, meld je dan voor de beginnerscursus van 19.00u-20.30 u. Als dan blijkt dat je het niveau van de begonnerscursus aankunt, dan kun je voor gereduceerd tarief beide cursussen achter elkaar meedoen (3 uur les voor € 12,50,-)

De cursus is een reeks van 8 lessen en start op dinsdag 5 september, 20.30u-22.00u . Kosten zijn € 72,- voor de hele cursus (of € 12,50 voor beide lessen samen). Na de les kun je natuurlijk verder oefenen tijdens de Open Training Acrobatiek diezelfde avond. 

De cursus wordt gegeven door Noël Spauwen, al 35 jaar acrobatiekdocent, o.a. opgeleid in de ‘school’ van de fameuze Como Brothers. Hij trad jarenlang op met o.a. trio Drie-Hoog-Achter en later de Tuymelaeren van Mahou, en hij gebruikt acrobatiek in zijn werk als communicatietrainer en teambuilding.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Noël.

Over de cursussen
In deze lessen leer je de basale bewegingen en vormen van de parterre-acrobatiek (stapelen en gooien met elkaar). Twee of meer mensen komen samen tot speelse vormen en bewegingen waarbij er altijd tenminste één persoon op de grond staat of ligt. In de zeventiger jaren is deze acrobatiek uit het circus naar de culturele centra gebracht en in het begin van deze eeuw werd het één van de grondslagen van de acroyoga. Je hoeft niet speciaal lenig of sterk te zijn om er mee vooruit te komen en er plezier in te hebben. Naast concentratie is het ook veel lachen. Acrobatiek is op elk niveau een mooie en bevredigende vorm van samen bewegen.

In de beginnerscursus is naast het plezier de nadruk op het stap voor stap verwerven van de bewegingstechniek die nodig is als je ingewikkelder vormen wil maken of als je er in wil doorgroeien. Het kan dus ook waardevol zijn om mee te doen als je geen absolute beginner bent maar de precieze techniek onder de knie wil krijgen.

www.acrofalva.wordpress.com | www.acronoel.wordpress.com | www.contactteambuilding.com